Odla_din_trädgårdTrädgårdstomten kommer i år med gröna klappar till Svensk Trädgårds över 30 000 medlemmar som får exklusiv förtur att redan från den 9 december ladda ner två e-böcker. Lagom till jul lanseras den första e-boken i trilogin ”Odla din trädgård, del 1 – Grunden är jord!”, som baserar sig på serien Faktablad om ekologisk odling från Riksförbundet Svensk Trädgård. Medlemmarna erbjuds även ”En trädgårdsvallfärd – som pilgrim till gröna paradis” som e-bok.

Odla din trädgård del 1 – Grunden är jord! handlar om det som våra växter ska leva och frodas i. Här finns nyttig läsning om jord, gödsel, kompost, marktäckning och vattning, men också om ett grund­läggande ekologiskt synsätt på det som växer i våra trädgårdar, hur man planerar utform­ningen av en trädgård och trädgårdens betydelse för hälsan.

– Det är många som vill odla. Men nästan lika många vet inte hur man ska göra för att lyckas, och då är det viktigt att informationen man får är pålitlig och objektiv, att man kan lita på råden, säger Ann-Catrin Thor, rådgivare på Riksförbundet Svensk Trädgård. Förbundet har i över hundra år byggt upp en gedigen kunskapsbank, och vår ambition är att ständigt hitta nya möjligheter att sprida denna kunskap vidare till alla som behöver kloka råd om odling. Genom att göra detta också i e-boksformat, som inte måste tryckas och fraktas, är vi ju extra miljövänliga!

Den andra titeln som släpps nu före jul är e-boksversionen av En trädgårdsvallfärd – som pilgrim till gröna paradis. Boken handlar om en resa till trädgårdar i Sverige och Tyskland, och vad det är som gör att somliga trädgårdar gör ett bestående intryck hos besökaren. Här besöks både parker med stjärnstatus och dolda privata pärlor.

– Vår trädgårdsvallfärd fick mig att fundera över hemligheten kring vad det är som gör vissa trädgårdar mera magiska än andra, och vad dessa kan lära oss om konsten att skapa en trädgård med en tydlig utstrålning, berättar Mariana Mattsson, bokens författare och styrelseledamot i Riksförbundet Svensk Trädgård.

 

Tisdagen den 9 december kan medlemmar ladda ner e-böckerna från medlemssidan på www.tradgard.org. Från och med den 9 januari 2015, kan alla gratis ladda ner e-böckerna på www.tradgard.org/ebok. Riksförbundet Svensk Trädgård planerar att under våren 2015 lansera de övriga delarna i trilogin Odla din trädgård.

 

Press: För förhandsex av e-böckerna kontakta Anna-Karin Fallheden direkt.

För mer information kontakta: Anna-Karin Fallheden, kommunikatör, Riksförbundet Svensk Trädgård, tel 08-792 13 15 alt anna-karin.fallheden@tradgard.org. Mariana Mattsson, författare till ” En trädgårdsvallfärd”, tel 070-59 27 107 alt info@rosalapponica.nu.